Opticline seria C-1000

Masurare rapida si fiabila pentru piese de dimensiuni mari

Sistemele Hommel-Etamic C1014 si C1023 pot masura piese cu diametrul de pana la 140/230mm, lungime de pana la 1000mm si greutate de maxim 40kg. Aceste capacitati le recomanda pentru masurarea arborilor cotiti, a unor arbori mari cu roti dintate sau arbori articulati.

Caracteristici esentiale

  • rezultate rapide si repetabile pentru piese mari si grele
  • sistem dezvoltat pentru acomodarea in mediul de productie, in conditii grele de lucru: aer conditionat pentru cabinetul electric/electronic si pentru componentele de masurare, panou ajustabil pe inaltime pentru operare cu monitor TFT si un cabinet cu sertare si spatiu pentru imprimanta si accesorii, securizat cu cheie
  • usor de reglat datorita pozitionarii usoare a papusii mobile dotata cu afisaj digital al inaltimii
  • incarcare si descarcare usoara si rapida combinata cu protectia oferita operatorului prin perdeaua luminoasa imateriala care delimiteaza zona de masurare
  • protejata de influentele negative ale mediului prin intermediul unei incinte inchise si securizate cu perdele integrate motorizate.

Hommel-Etamic Opticline C1023 cu bariera imateriala si perdele motorizate masurand un arbore cotit

Masurare combinata optica si tactila

Sistemele din seria C1000 pot fi echipate in optiune cu un sistem de scanare tactil pentru masurari axiale (ex.: batai). Combinatia dintre optic si tactil este realizata fluid, fara nicio diferenta de operare pentru utilizator: acelasi sistem, aceeasi interfata software, acelasi mod de lucru.

Sistemul tactil poate fi utilizat pentru masuratori in interior dar si pe conturul exterior, vizibil pentru sistemul optic, reprezentand astfel o simbioza a celor doua concepte. In acest fel se completeaza capabilitatea sistemului optic in domeniul batailor axiale.

Optimizat pentru arbori cotiti

Sistemul Opticline C1023-75AE are un sistem special, optimizat, de camere pentru arborii cotiti. Este echipat cu o axa de rotatie de inalta rezolutie rezultand un sistem cu rezolutie inalta in masurarea unghiurilor. Configuratia tehnica permite masurarea caracteristicilor manetoanelor dupa rectificare si in procesul final de finisare. Poate acomoda piese cu greutati de pana la 75kg.

Sistemul optional tactil de masurare pentru lungimi concentrice si batai axiale

Hommel-Etamic Opticline C1023-75AE masurand un arbore cotit

Specificatii tehnice Hommel-Etamic Opticline C1000:


Descarcari